maandag 10 maart 2008

Nederlandse Grote Münsterlanders op de Crufts!

Afgelopen vrijdag hebben maar liefst drie nederlandse Grote Münsterlanders hun entree gemaakt op de Crufts hondenshow in Birmingham. Deze show is de grootste en meest prestigieuze show die er is in het Westen met ca. 22.000 geshowde honden en 150.000 bezoekers. Er waren ook zeker 100 Grote Münsterlanders aanwezig waarvan er zo'n 85 geshowd werden. Erg prettig vertoeven voor Grote Münsterlander liefhebbers!


Op beide bovenstaande foto's zien we Barbara v.d. Burgt in actie met haar Vaida Valesca v.'t Exelseveld. Als buitenlander moet je je kwalificeren om naar de Crufts te mogen. In ieder land is er één show waar deze kwalificatie te behalen valt. Barbara heeft zich gekwalificeerd in Luxemburg. Ze deed mee in de Open Klasse, maar wist zich niet te plaatsen. Het gaat met zoveel concurrentie toch vooral om het meedoen.

Op bovenstaande foto zien we de Junior Klasse in actie. Daarin deden twee nederlandse honden mee, de broers Jordi en Kalle v.d. Stommeerpolder. Zij werden resp. tweede en derde in deze klasse. De tweede hond van de mijnheer met het witte overhemd werd eerste. De eerste drie honden in een klasse plaatsen zich automatisch voor de Crufts van volgend jaar, dus alvast gefeliciteerd met jullie Crufts-kwalificatie 2009!

Op bovenstaande foto de trotse Marie Spence met haar Jordi. Zij woont vlakbij Birmingham, dus dit was eigenlijk een thuis-show voor haar. Jordi had zich gekwalificeerd voor de Crufts door Jeugd-Winner op de Winner in Amsterdam te worden.

En Peggy IJpelaar kennen we natuurlijk al met haar Kalle. Zij hadden zich in Dortmund gekwalificeert voor de Crufts. In Engeland moet je je hond showen met zijn staart omhoog, vandaar dat de staart opgehouden wordt. In Nederland mag je hem lekker laten hangen.
Barbara, Marie en Peggy, nogmaals hartelijk gefeliciteerd met jullie deelname aan de Crufts. Ik denk niet dat er vaak nederlandse Grote Münsterlanders te zien zijn geweest op de Crufts.